Elektrisch ontharen

Elektrische epilatie kan ingezet worden bij alle haarkleuren, maar wordt vooral ingezet bij dunne of lichte (zoals grijze, witte, blonde en rode) haren, die niet met laserontharing behandeld kunnen worden. Of wanneer er enkele haren of een combinatie van enkele lichte en donkere haren in het gelaat behandeld worden.

Elektrisch ontharen | vanaf € 40,00

 

Hoe werkt elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen wordt uitgevoerd d.m.v. een minuscule naald die je in het haarzakje laat glijden. Eenmaal in het haarzakje wordt er een stroompje door de naald heen geleid. Dit zorgt ervoor dat het haarzakje verhit raakt en ook de kleine bloedvaatjes die het haarzakje voorzien van voedingsstoffen. Door deze verhitting worden de cellen beschadigd en worden ze door het lichaam opgeruimd.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied, het aantal haren en het haartype. Elektrisch ontharen is definitief maar helaas niet na één behandeling. Dat komt omdat iedere haar op je huid zich in een andere groeifase bevind. De haren groeien in drie fases (de actieve groeifase, overgangsfase en de rustfase) en doordat niet alle haren zich tegelijkertijd in dezelfde fase bevinden heb je meerdere behandelingen nodig. Haren in de groeifase kunnen definitief worden vernietigd, de anderen niet. Daarom moet een aantal behandelingen over een ruime periode gegeven worden, zodat uiteindelijk alle haren in de groeifase behandeld zijn. Hierna bent je definitief van ongewenste haartjes af.

Resultaat

Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen, kan er lichte roodheid en een lichte zwelling optreden. Deze reacties verdwijnen binnen enkele uren. Daarnaast kunnen er korstjes ontstaan en kan de huid wat gaan schilferen. Het is belangrijk niet aan deze korstjes en schilfers te gaan krabben, vanwege de kans op pigmentverschuivingen. Mocht er toch pigmentverschuivingen ontstaan zou dit naar verloop van tijd weer herstellen op enkele uitzondering na.